eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Pesto van Oost-Indische kers met cashewnoten

 

 eetbare bloemen recept MG 1601 edible flowers recipe         Ingredienten:
20 gr. Oost-Indische kers blaadjes
20 gr. cashewnoten
20 gr. Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2-4 el olijfolie
1/2 tl zout
1/2 tl peper

 

Bereidingswijze:

Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook

Stop de blaadjes van de Oost-Indische kers, cashewnoten , Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine

Mix totdat het is vermalen tot een groene massa

Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix weer

Voeg eventueel wat meer olijfolie toe, afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben

Lekker voor op vers donker brood of stokbrood uit de oven! 

Tip: Roer voor een kleuraccent fijngeknipte bloemetjes van de Oost-Indische kers door de pesto.