eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Couscoussalade met goudsbloemen

  de oranje goudsbloemen combineren prachtig met de oriëntaalse ingrediënten van de couscoussalade’

 

 eetbare bloemen recept MG 2679 edible flowers recipe               

Ingrediënten voor 4 personen:  
2 gerookte kipfilets
500 gr. couscous
2 citroenen
1 klein sjalotje
1 teentje knoflook
1/2 komkommer
2 lente-uitjes
500 gr. groene asperges
1 handvol muntblaadjes
2 el griekse youghurt
100 gr. feta
olijfolie
gemalen zwarte peper
zeezout
goudsbloemen


Bereidingswijze:

Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd in de tussentijd de gerookte kipfilet in reepjes en kook de groene asperges beetgaar.

Snipper de sjalot en de knoflook fijn, snijd de komkommer in kleine stukjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Hak de munt blaadjes grof. Doe dit alles in een saladeschaal samen met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Roer de couscous door het yoghurtmengsel.

Schep de gerookte kip en de asperges door de couscous en verkruimel er wat feta over.

Garneer met blaadjes munt, blaadjes van goudsbloemen en partjes citroen.

Een beetje zwarte  peper erover malen en geniet!

Deze salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Wist u dat de bloemblaadjes van de goudsbloem ook kleurvast zijn in warme gerechten?