eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Tartaartje van haring met rode biet en begonia

'Begoniabloemetjes hebben een beetje een appelachtige, frisse smaak. Dit combineert goed in zowel hartige als zoete gerechten. In dit gerecht is het een frisse tegenhanger van de ziltige haring en de zoete smaak van de biet en wordt den smaak van de begoniabloemen versterkt door de appel die ook in de tartaar gebruikt wordt. Het tartaartje is niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk van smaak.'

 

Edible flowers recipe Steaktartaar2        

Benodigdheden (voor 4 personen):

2 rode bieten gegaard of ongegaard (wat je lekker vindt)
1 appel (friszure granny smith)
4 verse haringen
1 rode ui of 2 sjalotjes
Verse dille (half bakje a 15 gram)
2 eetlepels volle Franse kwark
1 citroen
Handje bieslook
Peper en zout
begoniabloemetjes
Eventueel: kookring

Bereidingstijd 15 minuten

 
Bereidingswijze:

Verwijder de schil van de bieten.

Verwijder het klokhuis uit de appel, laat de schil zitten (dit geeft een mooi kleuraccent aan het gerecht)

Snijd de haring, appel en rode biet in kleine blokjes. Snijd ook de ui fijn, samen met de bieslook en de dille.

Doe alle ingrediënten in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar, samen met wat kwark.

Breng de haringtartaar op smaak met wat citroensap, peper en zo nodig een klein snufje zout.

Gebruik een kookring, om de tartaar mooi op het bord te krijgen.

Schep de tartaar in de vorm op een bord, en druk het mengsel aan met een lepel.

Verwijder daarna voorzichtig de vorm.

Garneer met begoniabloemetjes.