eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Snelle zomerse fruitspiesen met korenbloemen

  'Een spies met zomerfruit en bloemen van de Centaurea, als feestelijk bijgerecht of dessert.'

 

Eetbare bloemen recept Fruitspiezen       

De bloemen van de centauria zijn fris
en hebben niet echt een uitgesproken smaak, hierdoor zijn ze gemakkelijk te combineren.
De intense blauwe kleur zorgt voor
een bijzonder effect.
In dit recept zijn ze gecombineerd met
kersen, blauwe bessen, aarbeien en frambozen.

Werkwijze:

Gebruik fruit op kamertemperatuur, zodat het optimaal van smaak is.

Ontpit, halveer en snij op maat naar wens.

Rijg de vruchten voorzichtig één voor één aan een saté-prikker wissel af met een bloemetje van de Centaurea.

Presenteer de spiesen op een mooie schaal en serveer direct!


Tip: Vervang het kroontje van de aardbei door een korenbloemetje of duw een korenbloemetje in de holte van de framboos, mooi!

Varieer met fruitsoorten zoals ananas, meloen, nectarine of druiven.