eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Cupcakes met schuimtopping en eetbare viooltjes

  ‘Glanzend schuim met vrolijke viooltjes op een cup cake’ 

 

eetbare bloemen cupcakes edible flowers       

Benodigdheden voor 12 cupcakes:
180 gr. zachte boter
135 gr. suiker
8 gr. vanillesuiker
4 eieren
180 gr. zelfrijzend bakmeel
snufje zout
cupcakevormpjes

Voor de topping:
2 eieren

100 gr. basterdsuiker

 

Bereidingswijze cupcakes:

Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.

Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cup cakes in 20 minuten op 175 °C graden gaar.

 

Bereiding schuimtopping:

Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.

Voeg de basterdsuiker in 3 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel totdat de suiker opgelost is.

Klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

Schep het eiwit in een spuitzak en spuit mooi toeven op de cup cakes.

Decoreer met de eetbare viooltjes.