eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Pannacotta met blauwe bessen en een eetbaar viooltje

'Om een heerlijke zomeravond af te sluiten; een bijna perfecte panna cotta, niet compleet zonder eetbaar viooltje'


Eetbare bloemen recept Pannacotta       

                                     

Panna cotta (4 stuks)
2 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
45 gram fijne kristalsuiker
115 ml volle melk
25 ml karnemelk
1/2 vanillesokje


Bessengelei
1 bakje blauwe bessen
bramenlikeur naar smaak
2 el fijne kristalsuiker
bodempje water

Overige benodigdheden
4 Eetbare viooltjes
1/2 vanillestokje

 

Bereidingswijze:

De blaadjes gelatine laten weken in koud water.

De room, melk, karnemelk en suiker verwarmen met de vanille uit 1/2  stokje.

Wanneer deze warm genoeg is, de gelatine uitknijpen en helemaal op laten lossen.

Het mengsel over de vormpjes verdelen en minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.

Een gelei maken door de helft van de blauwe bessen samen met de suiker, wat bramenlikeur naar smaak en een bodempje water te laten inkoken tot het geheel gaat binden.

De gelei laten afkoelen.

Voor het opdienen de vormpjes 1 voor 1 even verwarmen in warm water, zodat de panna cotta los kan laten. 

De pannacotta's op de borden leggen met daar omheen de afgekoelde gelei en de overige blauwe bessen.

Op de panna cotta's wat vanillemerg strooien en garneren met een eetbaar viooltje.

Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met vers rood fruit of bosvruchten.

Eet smakelijk!