eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Gezond ontbijt met zelfgemaakte granola en Oxalis


Granola is een combinatie van onbewerkte havervlokken, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt zelf variëren en zo de mix maken die jij het lekkerst vindt.

Combineer de granola met verse yoghurt of kwark, fruit en de frisse appelsmaak van de bloemen en blaadjes van de Oxalis.

granola en oxalis - recept met eetbare bloemen      



Benodigdheden:

6 el honing (ahorn-of agavesiroop mag ook)


6 el gesmolten kokosvet

300 g havervlokken

150 g pompoenpitten


150 g zonnebloempitten

150 g gedroogde cranberry's

150 g rozijnen

100 g hazelnoten
(walnoten of   amandelen zijn ook lekker)
Oxalis bloemen en blaadjes
vers fruit
bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Hak de hazelnoten grof en meng de hazelnoten, honing, olie, havervlok en pitten in een kom.

Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.

Haal de granola uit de oven wanneer deze mooi goudbruin is.

Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. (let op :de granola wordt pas krokant als deze helemaal afgekoeld is)

Meng de afgekoelde granola met de rozijnen en cranberry’s.

Bewaar in een afgesloten (weck)pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

Voeg ook eens een handje grof geraspte kokosvlokken of gedroogde appeltjes toe, een snuf kaneel of kardemom is ook lekker!