eetbare bloemen van look and taste header edible flowers essbare blumen fleurs comestibles

Begonia


                                           
Eetbare bloemen begonia bewerkt 2
Omschrijving
Begonia’s zijn meestal 1-jarig. De plant houdt van warme, vochtige en beschutte standplaats. Het is ook een tere plant, een plaats in de volle zon veroorzaakt namelijk dikwijls verbranding van bloemen en bladeren.  
Om de doorbloei te bevorderen is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Geschiedenis
Van oorsprong komen begonia’s uit tropische en subtropische gebieden.

Gebruik
De begoniabloemen met hun mooie kleuraccenten zijn prima te gebruiken in bijvoorbeeld salades. Ook kan met ze in toetjes verwerken.
Mensen met jicht, nierstenen of reuma kunnen de bloemen beter niet eten, want ze bevatten oxaalzuur.

Smaak
Begonia’s hebben een friszure, appelachtige smaak.

Op de website www.mooiwatplantendoen.nl , een initiatief van bloemenbureau Holland, staat een leuk filmpje over het gebruik van Begonia bloemen in de keuken. Ook staan er allerlei lekkere recepten met eetbare bloemen op.