basilicumijs.jpg

Basilicum-limoenijs

500 ml melk

250 ml slagroom

25 gram basilicumblaadjes

eventueel wat basilicumbloemetjes

150 gram fijne suiker

1 eetlepel fijn geraspte limoenschil

¼ theelepel zout

6 eidooiers

ijsmachine + blender of staafmixer

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Doe de basilicum, melk, room, suiker, limoenschil, zout en eidooiers in een blender of pureer met de staafmixer tot een gladde massa. 

Giet het mengsel in een kookpan en breng het zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost.

Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Zet het mengsel vervolgens in de koelkast zodat het goed koud kan worden.

Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.

Serveer het ijs met verse basilicumblaadjes en bloemetjes.

Tip: ook lekker met aardbeien