Panna cotta van komkommer met Borage
Dit is echt een fris receptje en leuk om te maken met komkommers en borage uit eigen tuin!
Lunchwafels met ei, avocado en Oost-Indische Kers
Deze wafels zijn heerlijk voor een ontspannen lunch. Het is zo klaar. Echt een hele lekkere combinatie van ingrediënten. De blaadjes en bloemknoppen van de Oost-Indische kers maken het geheel helemaal af. Heb je geen wafelijzer? Maak dan met hetzelfde beslag leuke ‘wafelpannenkoekjes’ met een grillpan.
Recepten
'‘Als je zelf ijs maakt is het leuk om eens te experimenteren met smaken. IJs van verse vruchten of chocolade is altijd lekker, maar probeer ook eens dit limoen- basilicumijs. Heerlijk fris van smaak. Lekker zomers!’
Basilicum-limoenijs
Gezond ontbijt met zelfgemaakte granola en Oxalis
Combineer de granola met verse yoghurt of kwark, fruit en de frisse appelsmaak van de bloemen en blaadjes van de Oxalis.
Heerlijk om mee te borrelen, voeg nog andere producten toe en je hebt een prachtige borrelplank.
Borrelhapje
Hartig hapje met verse vijgen en eetbare viooltjes
‘ Prachtige seizoen producten met eetbare viooltjes’
Water met eetbare bloemen; Agastache & Calendula
‘Een mooie karaf of fles met water ziet er nog mooier uit met eetbare bloemen. En ze geven een heerlijke smaak’
Merengue met blauwe bessen, bramen en eetbare viooltjes
‘Prachtig om de kleur van de violen af te stemmen op de kleur van het fruit’
Home made pizza met Oost-Indische kers
‘Eet smakelijke pizza met vrolijke bloemen van Oost-Indische kers’
Je kunt op steeds meer plekken ‘homebrewded icetea’ kopen. Het lekkere aan deze thee is dat deze niet zo zoet is al kant en klare ijsthee en dus ook een stuk gezonder. De bloemetjes van het afrikaantje smaken naar citrus. Lekker fris om te gebruiken voor je zelfgemaakte thee.
Zelfgemaakte ijsthee met afrikaantjes.
Brownies van Nigella Lawson met eetbare viooltjes
‘de intense chocoladesmaak combineert mooi met de framboos, de eetbare viool maakt het af en zorgt voor een prachtig plaatje’
Couscoussalade met goudsbloemen
‘de oranje goudsbloemen combineren prachtig met de oriëntaalse ingrediënten van de couscoussalade’
Koude komkommersoep met borage
‘Een prachtig kleurcontrast op je bord’
'Een goede kruidenboter op een versgebakken broodje, hoe lekker kan eenvoudig zijn? Maak eens zelf kruidenboter en proef het verschil.’
Het enige waar je aan moet denken is om de boter een half uurtje uit de koelkast te leggen.
Basilicumboter
Geitenkaaslolly’s met goudsbloemblaadjes
‘de zachte smaak van geitenkaas combineert mooi met mild kruidige smaak van de goudsbloem’
‘ Erg mooi in een drankje, ziet er vrolijk en feestelijk uit’
Ijsblokjes met viooltjes
Pesto van Oost-indische kers met cashewnoten
Sandwich met bloemen en blader van Oost-Indische kers
Cupcakes met schuimtopping en eetbare viooltjes
‘Glanzend schuim met vrolijke viooltjes op een cup cake’
Snelle zomerse fruitspiesen met korenbloemen
‘Een spies met zomerfruit en bloemen van de Centaurea, als feestelijk bijgerecht of dessert