250 gr. zachte boter
250 gr. pure chocolade
4 eieren
2 tl vanille extract
300 gr. suiker
150 gr. bloem
200 gr. gehakte noten
Bakvorm van 20 x 20 cm
Benodigdheden
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier.
Laat boter en chocola rustig smelten in een pannetje met een dikke bodem.
Klop in een kom de eieren met suiker en vanille.
Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het eimengsel roert.
Voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt.
Doe het beslag in de vorm en zet in de oven.
Bak ± 25 minuten.
De brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: een erin gestoken prikker moet net niet droog eruit komen. Let goed op: het is zo te droog!
Garneer de brownies wanneer deze goed afgekoeld zijn met verse frambozen en eetbare viooltjes. ‘Plak’ de frambozen en de viooltjes met een puntje frambozenjam aan elkaar. Lekker met een lepel huisgemaakte frambozenjam.