_MG_2695.jpg

Couscoussalade met goudsbloemen

2 gerookte kipfilets

500 gr. couscous

2 citroenen

1 klein sjalotje

1 teentje knoflook

1/2 komkommer

2 lente-uitjes

500 gr. groene asperges

1 handvol muntblaadjes

2 el griekse yoghurt

100 gr. feta

olijfolie

gemalen zwarte peper

zeezout

goudsbloemen

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd in de tussentijd de gerookte kipfilet in reepjes en kook de groene asperges beetgaar.

Snipper de sjalot en de knoflook fijn, snijd de komkommer in kleine stukjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Hak de munt blaadjes grof. Doe dit alles in een saladeschaal samen met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Roer de couscous door het yoghurtmengsel.

Schep de gerookte kip en de asperges door de couscous en verkruimel er wat feta over.

Garneer met blaadjes munt, blaadjes van goudsbloemen en partjes citroen.

Een beetje zwarte  peper erover malen en geniet!

Deze salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Wist u dat de bloemblaadjes van de goudsbloem ook kleurvast zijn in warme gerechten?