6 el honing (ahorn-of agavesiroop mag ook)
6 el gesmolten kokosvet
300 g havervlokken
150 g pompoenpitten
150 g zonnebloempitten
150 g gedroogde cranberry's
150 g rozijnen
100 g hazelnoten (walnoten of amandelen zijn ook lekker)
Oxalis bloemen en blaadjes vers fruit
Bakpapier
Benodigdheden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Hak de hazelnoten grof en meng de hazelnoten, honing, olie, havervlok en pitten in een kom.
Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.
Haal de granola uit de oven wanneer deze mooi goudbruin is.
Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. (let op :de granola wordt pas krokant als deze helemaal afgekoeld is)
Meng de afgekoelde granola met de rozijnen en cranberry’s.
Bewaar in een afgesloten (weck)pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.
Voeg ook eens een handje grof geraspte kokosvlokken of gedroogde appeltjes toe, een snuf kaneel of kardemom is ook lekker!