2 sjalotten1 komkommer
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 kippenbouillontablet
1 1/2 dl droge witte wijn
Griekse yoghurt
zout
peper
bloemetjes van Borage
Benodigdheden (4 personen)
Bereidingswijze
Sjalotten schoonmaken en fijn snijden.
De komkommer schillen en deze vervolgens over de lengte door midden snijden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snij er kleine blokjes van.
In (soep)pan olie verhitten en sjalotten zachtjes smoren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken.
Als de blokjes komkommer zacht zijn, pureer dan de soep in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Laat de soep langzaam afkoelen en zet vervolgens ca. 1,5 uur in de koelkast. Door en door koud laten worden.
Proef de soep wanneer deze goed koud is en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden,
Garneer met een flinke theelepel Griekse yoghurt en bloemetjes van het komkommerkruid (Borage)
Tip: Ook lekker voor bij de picknick! Neem de soep dan mee in de koelbox