pizzavierkant.jpg

Home made pizza met

Oost-Indische kers

Deeg voor 2 pizzabodems
1/5 dl handwarm water (40°C)

1/2 zakje instant gistkorrels 

  (of 15 gr. verse gist)

1 tl suiker

250 gr. bloem

1/2 tl. zout

2-3 el olijfolie

Voor op de pizza´s:
1 blikje tomatenpuree

1 handvol verse Italiaanse kruiden

Parmezaanse kaas

1 courgette

150 gram salami

1 rode ui

1 rode paprika

Hollandse blauwschimmelkaas

1 handvol rucola

bloemen van Oost-Indische kers

peper en zout

olijfolie

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Bereiding pizzabodems:

Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. 

Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. 

Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. 

Schenk de olie en de rest van het water erbij. 

Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat.

Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel.Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).

Een kant en klare bodem of mix voor pizzabodem is een alternatief

De pizza beleggen:

Snij de verse kruiden fijn en meng deze door de tomatenpuree, breng op smaak met peper en zout. 

Rol het pizzadeeg uit tot een ronde dunne plak, vouw de randjes om en bestrijk deze met olijfolie. 

Smeer een dunne laag van het tomaat-kruidenmengsel op de pizza. 

Snij de courgette met een kaasschaaf over de lengte in dunne plakken. Beleg hiermee de pizza. 

Verdeel vervolgens de salami over de pizza. Zorg dat op de randen na de hele pizza bedekt is. 

Snij de paprika en de rode ui in ringen, verdeel deze over de salami. 

Verkruimel een stuk blauwschimmelkaas en strooi dit evenals de Parmezaanse kaas over de pizza. 

Bak de pizza 10 minuten op 225 graden in de heteluchtoven of 5 minuten op een pizzasteen op de BBQ of in de pizzaoven. 

Strooi een handjevol rucola over de pizza wanneer deze uit de oven is en maak af met een aantal bloemen van de Oost-Indische kers. 

Lekker met een groene salade!